Лютий 21, 2013 0 218 Переглядів

Служіння милосердя – надія на виживання суспільства

У кожній церкві ХВЄ в Україні, де працює жіночий відділ, особливо активно ведеться соціальна робота. Церква «Віра, надія і любов» з м. Коростеня Житомирської області – не виняток.

«І Я буду той Самий до старості вашої, і до сивини вас носитиму, Я вчинив, і Я буду носити, Я й двигатиму, й порятую»
 (Іс. 46:4).

Українське суспільство гостро потребує жертовних, милосердних людей, здатних не лише побачити чуже горе, чиюсь потребу, а й зробити все можливе, щоб допомогти потребуючим.
Служити Богові – це значить служити ближньому своєму. Особливо тому, хто недужий, немічний, знедолений і забутий. Проявити любов, співчуття, милосердя, турботу до невиліковно хворих людей – ось цілі, які переслідує жіночий відділ у Коростенському госпісі.
Невелика група сестер регулярно приходить до людей вельми похилого віку, які дуже хворі і не можуть жити без сторонньої допомоги, а багато хто з них вже буквально напередодні вічності.
Сестри приносять своїм підопічним необхідні речі, допомагають прийняти їжу або перестелити постіль, а найголовніше – розповідають про Ісуса Христа і моляться за кожного. Люди тягнуться до світла: не тільки хворі, але й обслуговуючий персонал госпісу часто запитує поради і просить помолитися за них.
Госпіс не приймає чужих, жорстокосерді люди тут не зможуть залишитися. Дуже швидко людина починає розуміти, хто вона в тут – своя чи чужа. Сестри з нашої церкви, розуміючи важливість цього служіння, щовівторка ідуть до вже своїх бабусь і дідусів. І щасливі усмішки цих людей підтверджують беззаперечну важливість служіння милосердя.
Адже воно дає сучасному суспільству реальну надію на виживання, запорукою якого завжди було християнське – шанобливе ставлення до людини і в старості, і у хворобі, і при смерті …
Головне – нести світло Євангелія, розповідати про Божу любов, яка зцілює, втішає, дає надію, спокій душі і пропонує спасіння – вічне життя в Христі Ісусі. Адже Біблія – джерело нашої віри і інструкція до практичного життя. Значна частина відповідей, які необхідно отримати, міститься в цьому Підручнику, і він ніколи не старіє.
Безперечно, при цьому не можна заперечувати користь від читання хорошої духовної літератури з актуальною і цінною інформацією. Тому з ініціативи жіночого відділу в Коростенській церкві організоване бібліотечне служіння. Воно служить важливій справі поширення Доброї Новини, наверненню людей до Христа і їх духовному зростанню.
Загальновідомо, що служити Богові повинні всі християни. І благословенна та церква, в якій кожна людина знаходить своє служіння відповідно до здібностей і талантів, якими її наділив Бог. Хтось славить Господа співом, хтось прославляє Його віршами, хтось дбає про чистоту приміщення, хтось – про його оздоблення… А сестри з жіночого відділу Коростенської церкви дбають і про те, щоб кожен бажаючий після служіння мав можливість зігрітися склянкою гарячого чаю. Завдяки їх служінню гостинності у членів церкви та гостей є ще один привід, щоб затриматися після зібрання для спілкування. А такі спільності приємні Господу.
Лідія Кібукевич.
Інформаційний відділ жіночого служіння
церкви «Віра, надія і любов».
м. Коростень Житомирської обл.


Попередня "Благовістя має прийти в кожен населений пункт до кожної людини в Україні" - Олександр Попчук
Наступна Служіння милосердя – надія на виживання суспільства

Вам також може сподобатися

Відділ дитячого служіння

«Як підвищити ефективність дитячих та підліткових євангелізацій?» – конференція дитячих євангелістів України

16 та 17 березня на базі Київського біблійного інститут відбулася Всеукраїнська конференція Євангелістів, які працюють з дітьми та підлітками.

Новини братерства

У Львові створили Асоціацію євангельських студентів: ділитися вірою і формувати християнський світогляд

   Ініціативна група молодіжних лідерів та служителів ЦХВЄУ України створила Асоціацію євангельських студентів, перша зустріч якої відбулася 29 лютого у церкві «Голгофа» 

Новини братерства

За щедрість землі і Хліб з Неба – Богові подяка!

У жовтні-листопаді по церквах України тривають Дні Подяки . Так, 3 листопада відсвяткували «свято жнив» у місті Дубно, Рівненської області.