Серпень 25, 2018 3 969 Переглядів

Вулична євангелізація з плакатами на Сорочинському ярмарку

Євангельські християни вже чимало років знайомі й, напевно, неодноразово в інтернеті бачили фотографії, читали у ЗМІ про людей з плакатами на собі, на яких написані заклики до покаяння, до спасіння, про Ісуса Христа. Це – вуличні євангелісти, які у такий спосіб поширюють Євангеліє.

Цього року (з 23 по 25 серпня) команда вуличних євангелістів на чолі з Олександром Курченком приїхала на Сорочинський ярмарок для проведення євангелізації: люди з плакатами роздавали євангелізаційні трактати (українською й російською мовами) і Нові Заповіти місії «Гедеон». Через гучномовець брат Олександр звертався з проповіддю Євангелії до відвідувачів ярмарку.

Вже впродовж 16 років проводиться це служіння вуличної євангелізації. В останні роки воно набуло значного розвитку, команда вуличних євангелістів проїхала декілька країн Європи, також побувала на Кавказі, у Грузії. Використовували трактати й плакати мовою країни, яку вони відвідували. Щоліта команда також проїжджає узбережжям Азовського і Чорного морів. На Сорочинський ярмарок євангелісти цього року приїхали командою з семи чоловік. Це – служителі, пастори церков із Сумщини (міста Конотоп і Кролевець).

— Чому ви це робите? Наведіть кілька свіжих свідчень з вашого служіння.

— Так сказав робити Христос, це по-перше. Ми таким чином виконуємо повеління Христа, як Його слухняні учні. Друге: ми бачимо результат цього служіння, як люди навертаються до Христа. Вже утворилося багато нових груп (з-поміж місцевих християн) в тих містах, куди ми приїжджали. Наприклад, нещодавно був цікавий випадок: ми приїхали вперше в Мадрид і там зустріли чоловіка, який родом з Прибалтики. Він знає іспанську мову і шукав роботу, ми ж йому сказали, що Бог бажає його бачити на євангельських полях. Він одразу погодився. І це було від Бога. Залишили йому плакат і попрощалися з ним на площі в Мадриді, сказавши йому, що тут його місце євангелізації. Через півроку ми знову прибули до Мадрида і на наше здивування побачили брата Роберта на тому ж місці, де минулого разу з ним попрощалися. Плакат вже був значно пошарпаний. Роберт дуже зрадів. Він свідчив, як пройшов з цим плакатом багато вулиць Мадриду. Бог його підтримував у цьому служінні, забезпечував фінансами, харчуванням, житлом…

Одному пастору в Польщі ми сказали, щоб він написав свій телефон на трактаті. Він спочатку не погоджувався, мотивуючи тим, що з цього немає толку. Але потім після вмовляння погодився. І йому зателефонувала жінка, яка прочитала цей трактат, під час розмови вона сказала пастору, що хоче покаятися і прийти до нашої церкви. Так вона покаялася та стала членом Христової церкви.

Нещодавно нам телефонував чоловік, він сказав, що саме пив пиво на пляжі, як йому вручили трактат, він прочитав і ось телефонує нам і хоче покаятися. Сказав, що розуміє, що він – загиблий грішник, бо спосіб його життя веде його до пекла. Той чоловік запитав: що йому робити? Прямо по телефону брат Ігор звершив з ним молитву покаяння, в кінці чоловік подякував за таке наше служіння. Ми маємо багато різних свідчень.

— Чи ви плануєте надалі продовжувати це служіння?

— Безумовно, що так. Скільки Бог дасть життя і здоров’я.

— А як же фінансове забезпечення?

— Бог все влаштовує. Є церкви, які готові з нами співпрацювати і на місцях допомагають і з житлом, і матеріально. Ось на Сорочинському ярмарку нас прийняла місцева церква з Миргорода «Жива надія», забезпечила житлом, харчуванням.

— Чи не було останнім часом якихось інцидентів?

— Ми йдемо до людей цього світу. Тому бувають різні ситуації. Дякувати Богу, всі учасники євангелізації живі й здорові. Ми намагаємося завжди зберігати мир, уникати суперечливих ситуацій, одразу втікаємо від конфліктних моментів, молимося. До речі, саме молитва забезпечує успіх нашого служіння. Багато церков і окремих християн, які формують спеціальні групи, моляться за нас. Так само ми (перед виїздом на євангелізацію) беремо спеціальні пости з молитвою, щоб Бог забезпечив і благословив наше служіння.

 — Христос сказав йти й звіщати Євангелію. І Бог вам дав саме такий спосіб. Якщо хтось не призваний саме таким чином звіщати Євангелію, то це не значить, що ви робите щось неправильно.

— Кажуть рибалки, що є двісті способів ловити рибу. Так само є багато способів і методів євангелізаційного служіння. Є служіння, яке можна порівняти із ловінням на вудочку, є служіння, що схоже на ловіння сіткою, а є служіння – така собі вибухівка, коли ти заходиш у якесь зачинене приміщення (вагон електрички, літак) і починаєш голосно звіщати Євангеліє. Євангелізація «на вудочку» – це особисте свідчення, спілкування. Є масова євангелізація, коли ми приїжджаємо в якесь місто чи село,  за попередньою домовленістю і так би мовити закидаємо сітку. Наша головна ціль – привести людей до Ісуса Христа. А яким чином ми (чи ви) це зробите – це вже інша справа. Головне – бачити ціль, мету і прагнути її досягти. Ми робимо не для того, щоб тільки робити, а ми робимо, щоб досягти мети.

Геннадій Андросов

На запитання відповідав Олександр Курченко

Попередня ЄТС запрошує на навчання за програмою «Відкриття церков»
Наступна До уваги медіа та інформаційних служінь: триває реєстрація на Новомедіа Форум

Вам також може сподобатися

Новини братерства

На Рівненщині більше 30 тисяч християн віри євангельської

За рік кількість новонавернених зросла майже на 1500 людей. Про це повідомив єпископ ЦХВЄ Рівненщини Віктор Боришкевич на річній пасторській конференції, яка відбулася 26 січня 2013 року.

Новини братерства

Головний офіс ЦХВЄУ з ознайомчою метою відвідав пастор Марк Сломка зі США

У світлі останніх подій у світі значно зріс інтерес до нашої країни.  Старший єпископ  ЦХВЄУ Михайло Паночко за останній рік провів немало зустрічей з єпископами та пасторами Церков різних країн, зокрема США та Західної Європи

Новини братерства

Вузенькою стежкою джунглів

22 місіонерів із США, України, Болгарії прожили у Республіці Гана  два тижні з 11 по 25 листопада. Про третю поїздку до країни джунглів та враження після приїзду розповідає Оксана Вітюк, перекладач РДСА.