Серпень 25, 2018 3 746 Переглядів

Вулична євангелізація з плакатами на Сорочинському ярмарку

Євангельські християни вже чимало років знайомі й, напевно, неодноразово в інтернеті бачили фотографії, читали у ЗМІ про людей з плакатами на собі, на яких написані заклики до покаяння, до спасіння, про Ісуса Христа. Це – вуличні євангелісти, які у такий спосіб поширюють Євангеліє.

Цього року (з 23 по 25 серпня) команда вуличних євангелістів на чолі з Олександром Курченком приїхала на Сорочинський ярмарок для проведення євангелізації: люди з плакатами роздавали євангелізаційні трактати (українською й російською мовами) і Нові Заповіти місії «Гедеон». Через гучномовець брат Олександр звертався з проповіддю Євангелії до відвідувачів ярмарку.

Вже впродовж 16 років проводиться це служіння вуличної євангелізації. В останні роки воно набуло значного розвитку, команда вуличних євангелістів проїхала декілька країн Європи, також побувала на Кавказі, у Грузії. Використовували трактати й плакати мовою країни, яку вони відвідували. Щоліта команда також проїжджає узбережжям Азовського і Чорного морів. На Сорочинський ярмарок євангелісти цього року приїхали командою з семи чоловік. Це – служителі, пастори церков із Сумщини (міста Конотоп і Кролевець).

— Чому ви це робите? Наведіть кілька свіжих свідчень з вашого служіння.

— Так сказав робити Христос, це по-перше. Ми таким чином виконуємо повеління Христа, як Його слухняні учні. Друге: ми бачимо результат цього служіння, як люди навертаються до Христа. Вже утворилося багато нових груп (з-поміж місцевих християн) в тих містах, куди ми приїжджали. Наприклад, нещодавно був цікавий випадок: ми приїхали вперше в Мадрид і там зустріли чоловіка, який родом з Прибалтики. Він знає іспанську мову і шукав роботу, ми ж йому сказали, що Бог бажає його бачити на євангельських полях. Він одразу погодився. І це було від Бога. Залишили йому плакат і попрощалися з ним на площі в Мадриді, сказавши йому, що тут його місце євангелізації. Через півроку ми знову прибули до Мадрида і на наше здивування побачили брата Роберта на тому ж місці, де минулого разу з ним попрощалися. Плакат вже був значно пошарпаний. Роберт дуже зрадів. Він свідчив, як пройшов з цим плакатом багато вулиць Мадриду. Бог його підтримував у цьому служінні, забезпечував фінансами, харчуванням, житлом…

Одному пастору в Польщі ми сказали, щоб він написав свій телефон на трактаті. Він спочатку не погоджувався, мотивуючи тим, що з цього немає толку. Але потім після вмовляння погодився. І йому зателефонувала жінка, яка прочитала цей трактат, під час розмови вона сказала пастору, що хоче покаятися і прийти до нашої церкви. Так вона покаялася та стала членом Христової церкви.

Нещодавно нам телефонував чоловік, він сказав, що саме пив пиво на пляжі, як йому вручили трактат, він прочитав і ось телефонує нам і хоче покаятися. Сказав, що розуміє, що він – загиблий грішник, бо спосіб його життя веде його до пекла. Той чоловік запитав: що йому робити? Прямо по телефону брат Ігор звершив з ним молитву покаяння, в кінці чоловік подякував за таке наше служіння. Ми маємо багато різних свідчень.

— Чи ви плануєте надалі продовжувати це служіння?

— Безумовно, що так. Скільки Бог дасть життя і здоров’я.

— А як же фінансове забезпечення?

— Бог все влаштовує. Є церкви, які готові з нами співпрацювати і на місцях допомагають і з житлом, і матеріально. Ось на Сорочинському ярмарку нас прийняла місцева церква з Миргорода «Жива надія», забезпечила житлом, харчуванням.

— Чи не було останнім часом якихось інцидентів?

— Ми йдемо до людей цього світу. Тому бувають різні ситуації. Дякувати Богу, всі учасники євангелізації живі й здорові. Ми намагаємося завжди зберігати мир, уникати суперечливих ситуацій, одразу втікаємо від конфліктних моментів, молимося. До речі, саме молитва забезпечує успіх нашого служіння. Багато церков і окремих християн, які формують спеціальні групи, моляться за нас. Так само ми (перед виїздом на євангелізацію) беремо спеціальні пости з молитвою, щоб Бог забезпечив і благословив наше служіння.

 — Христос сказав йти й звіщати Євангелію. І Бог вам дав саме такий спосіб. Якщо хтось не призваний саме таким чином звіщати Євангелію, то це не значить, що ви робите щось неправильно.

— Кажуть рибалки, що є двісті способів ловити рибу. Так само є багато способів і методів євангелізаційного служіння. Є служіння, яке можна порівняти із ловінням на вудочку, є служіння, що схоже на ловіння сіткою, а є служіння – така собі вибухівка, коли ти заходиш у якесь зачинене приміщення (вагон електрички, літак) і починаєш голосно звіщати Євангеліє. Євангелізація «на вудочку» – це особисте свідчення, спілкування. Є масова євангелізація, коли ми приїжджаємо в якесь місто чи село,  за попередньою домовленістю і так би мовити закидаємо сітку. Наша головна ціль – привести людей до Ісуса Христа. А яким чином ми (чи ви) це зробите – це вже інша справа. Головне – бачити ціль, мету і прагнути її досягти. Ми робимо не для того, щоб тільки робити, а ми робимо, щоб досягти мети.

Геннадій Андросов

На запитання відповідав Олександр Курченко

Попередня ЄТС запрошує на навчання за програмою «Відкриття церков»
Наступна До уваги медіа та інформаційних служінь: триває реєстрація на Новомедіа Форум

Вам також може сподобатися

Новини братерства

“Радість приходить туди, де є прощення!” – стверджує старший єпископ ЦХВЄУ

Ряд святкових богослужінь в  церкві ХВЄ м. Івано-Франківська, що по вул. Мочульського, 1, завершився різдвяною євангелізацією…

Новини братерства

Олександр Озеруга: «Місіонерська конференція Київської області показала зростаючу динаміку місіонерських зусиль»

6 листопада  в церкві «Благодать» (с. Соф.Борщагівка) відбулась місіонерська конференція Київського обласного об’єднання…

Новини братерства

Михайло Паночко – християнам Франції: “Це ваш час, щоб заспокоювати та зцілювати любов’ю та силою Господа!”

«У ніч на суботу світ потрясли новини з Франції. Ми пишемо цей лист, щоб засвідчити вам нашу братерську спільність, молитви та любов», – йдеться у листі…