Березень 3, 2015 0 139 Переглядів

Сестри-тернополянки розмірковували над темою: «Думка, слово, життя»

     Відкриваючи конференцію єпископ Володимир Терещенко зачитав історію про самарянку (Ів. 4) «Ми читаємо на сторінках Біблії про багатьох мужів віри. Але немало написано і про жінок. Мудрих, розумних відважних, – зауважив Володимир Григорович. – Нині люди розбиті, розчаровані, але в серцях багатьох жевріє надія. Тому важливо, щоб ми продовжували богошукання. А якщо хтось іде нині важкою долина втрат і розчарувань – не забувайте: Бог поруч і знає все. А наше завдання, більше того, наш привілей – довіритися Йому. Зрозуміти, що Бог усім керує, усі народи – в Його руках».

     У своєму вітальному слові відповідальна за сестринське служіння в Тернопільській області Галина Терещенко сказала: «Коли я побачила всіх тут, у залі, то зрозуміла, яка в мене велика родина і підтримка, як багато в мене сестер. Я дякую братам з обласної пресвітерської ради за те, що вони благословляють наш сестринський відділ на працю. І хочу, щоб ми постійно дякували за своїх чоловіків, служителів. Тема нашої конференції дуже актуальна для жінок. Бо жінки спочатку говорять і лише потім думають. Хочу, щоб відтепер було навпаки – спочатку думка, потім слово, а потім життя».

1044_8     Далі сестра нагадала про псалом, який вважається основою для служіння: «Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить, і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків, та в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його вдень та вночі він роздумує! І він буде, як дерево, над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєдчасно, і що листя не в’яне його, і все, що він чинить, щаститься йому!» (Пс. 1:1-3).

     Про цінність Слова Божого і про необхідність молитися завжди, навіть подумки, нагадала у своєму свідченні Ганна Скакун: «Я дуже щаслива, що можу бути сьогодні з вами. Дякую за це Богові. З Біблії ми знаємо, що Бог завжди чує нас, коли ми кличемо до Нього. Дорогі сестри, ви маєте або ж будете мати дітей.  Подумайте, як ви прислухаєтеся до них. Щоби мама не робила, але як заплаче дитина, то мама вже біля неї. Мама і тато дуже чуйні до своїх дітей. Бог, як найкращий Батько, завжди прислухається до нас, Своїх дітей».

1044_9     Сестра Ганна розповіла, як колись, за часів Радянського Союзу, разом із чоловіком вони їздили в Польщу, щоб привезти в Україну кілька Біблій і Євангелій. «Коли нині згадую всі ті благословення, то думаю, який великий наш Бог. Слава Йому!».

     На конференцію завітали також гості з Івано-Франківської області. Ведуча телепрограми «Вірую» Людмила Бендус говорила про те, чому так важливі наші думки. «Вчені порахували, що за добу в середньостатистичної людини в голові виникає приблизно десять тисяч думок. Щосекунди з підсвідомості на рівень свідомості викидається п’ять-сім думок. Але якщо всі думки людини контролює Бог – через своє Слово то навіть вночі, коли вона спить, у неї не буде неправильних думок», – зазначила сестра Людмила.

     «Негативне ставлення до життя вчені вважають однією із проблем мислення людини. Багато нещасть у житті можуть бути наслідками того, що ми не пильнували  думки. У Матвія 15:19 про це написано так: «Бо з серця виходять лихі думки, душогубства, перелюби, розпуста, крадіж, неправдиві засвідчення, богозневаги». А як розрізнити – тілесна моя думка чи духовна? Тілесна думка – це думка, в основі якої лежать світські закони й звичаї, а не Слово Боже. Людмила Бендус навела кілька прикладів неправильних думок і наголосила, що необхідно постійно керуватися Словом Божим. «Ми не можемо за день чи ніч змінити своє життя, – підсумувала сестра. – Але за один день чи за одну ніч ми можемо змінити свої думки, а вони змінять наше життя».

1044_10     Старший пресвітер обласного об’єднання церков ХВЄ Тернопільської області Віталій Яцюк у заключній проповіді наголосив: «Біблія пояснює, що думки можуть бути глибокі, а можуть бути поверхневі. Від людини не почуєш глибокої думки, коли вона не сповнена Божої благодаті. У таких людей лише матеріальні, приземлені думки. Тому нам, Божим дітям, треба повністю  посвятитися Богові, щоб наші думки були глибокі. Час для Бога – це час для нашої душі. Написано: «Які то величні діла Твої, Господи, дуже глибокі думки Твої, нерозумна людина не знає, а недоумок не зрозуміє того!» (Пс. 91:6-8)».

     Учасниці конференції не тільки слухали слово, але й співали разом з гуртом із Чорткова, а ще молилися – за благословення сестринського відділу в області і за благословення нашої України.

     Наталя Бліхар,

     м. Тернопіль


Попередня Сестри-тернополянки розмірковували над темою: «Думка, слово, життя»
Наступна Щоденник старшого єпископа: лютий 2015 року

Вам також може сподобатися

Новини регіонів

Через снігопад у на Тернопільщині обласну конференцію перенесли на 1 березня

   У зв’язку зі снігопадами  (місцями замети сягають двох метрів і вище) до м. Тернополя, де на 1 лютого було призначено звітно-виборну конференцію обласного об’єднання ЦХВЄ Тернопільської області, не змогли вчасно дістатися майже половина  делегатів. Саме тому конференцію було перенесено на 1 березня.

Новини регіонів

Релігійні переслідування на Донбасі: хронологія подій за серпень-вересень 2014 року

 Інститут релігійної свободи підготував огляд фактів щодо переслідувань представниками так званих Донецької та Луганської «народних республік» віруючих людей за їх конфесійною приналежністю.


Новини регіонів

Молодь Львівщини провела форум єдності та миру

 Протягом тижня, з 24 по 30 липня,  на базі відпочинку «Сонячні озера» поблизу села Зіболки Жовківського району, що на Львівщині, проходив обласний молодіжний форум ЦХВЄУ. Чотири сотні юнаків та дівчат брали участь у численних семінарах і богослужіннях, та добре відпочили у колі добрих друзів.