25 Жовтня, 2016 0 3768 Переглядів

«Дякуйте Господу, добрий бо Він!» – київські церкви відсвяткували День подяки

 

     23 жовтня 2016 у Домі молитви церкви «Філадельфія» члени церков ХВЄ Києва зібралися щоб разом прославити Бога на Святі жнив.

     Служіння розпочалося з коліноприклонної молитви подяки Отцю за жертву Христа, як написано в Ів. 3:16 – «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне».

     У прославленні зібрання повів хор «Церкви на кар’єрній, 44». Один з її членів Анатолій піднявся на сцену з коляскою, аби засвідчити подяку Господу за надзвичайно швидку реабілітацію. Зламавши шию (п’ятий шийний хребець) молодий чоловік вже наступного дня після операції почав потроху ставати на ноги, зазвичай це відбувається тільки через місяць, а то й через півроку. «Дякуймо Господу за те, що просто можемо ворушити пальцями, дякуймо за батьків, які в тяжку хвилину завжди поруч, за церкву, яка молиться» – сказав він звертаючись до братів і сестер.

IMG_6503     Після молитви подяки за плоди земні та духовні, на сцені відбулася своєрідна «картонна євангелізація» для віруючих. Найперше для тим, хто не знає за що дякувати Богу…  В руках у брата шматок гофрованого паперу із написом «Дуже сильний біль у спині протягом року», на зворотному боці  – «Бог зцілив за одну молитву».  На плакаті сестри: «Відкрита форма туберкульозу легенів» на звороті «Повне зцілення». У іншої «Сирота… біль… відкинутість, крах життя», на звороті – «Бог не залишив, повернув усе, дав сім?ю». Син з мамою – «Жив у гріхах не знаючи Бога» та «Молилася за спасіння сина», на звороті –  «Тепер служитель церкви»  та «Молитва матері має силу». У брата: «Батько пив, розпад сім?ї» на звороті – «Батько покаявся мир і злагода в сім?ї».

      Свідчення і ще свідчення. В них – одужання від раку, тяжкої алергії, депресії… Останньою вийшла молодь із чистими шматками картону – на звороті «З дитинства в церкві, жодного разу не пошкодували».

     «Мені хочеться постояти поруч із цими людьми, я  один із них,  – зауважив пастор Микола Каленик. – І кожен із нас щось має особливе особисте до Господа. Він добрий, Він живий, Він сьогодні і навіки той самий! Слава Йому!»

IMG_6371     Церква знову поринула у щиру подячну молитву та прославлення.  «Після таких свідоцтв ти починаєш особливо цінувати тим, що ти без по сторонньої допомоги можеш зайти у дім Божий, – зазначив пресвітер Вячеслав Когут. – У Псалмі 34:20 ми читаємо, що «Багато в праведника злиднів, але з усіх них Господь його рятує». Проблема не в тому, що у праведного є злидні, подяка у тому, що Господь рятує!» –  наголосив проповідник та закликав помолитися за Україну.

     Свій вірш, присвячений Святу жнив прочитав диякон церкви «Фавор» Віталій Бондарчук. Після чого пастор церкви «Божий мир» Юрій Кулакевич закликав помолитися за хліб, найперше за духовний. «Я впевнений, брати і сестри, що День подяки має бути не один раз в рік. Ми стали на дорогу, щоб іти від дня подяки, до життя подяки» – зауважив служитель.

      Потім пастори київських  церков здійснили  молитву, піднісши догори святковий хліб і розкриту Біблію. Пастор Сергій Вознюк від імені служителів щиро подякував членам київських церков за довіру, молитви та підтримку у духовній боротьбі. Пастори , які піднялись на сцену,  поблагословили народ.

     Заключну проповідь говорив перший заступник старшого єпископа ЦХВЄУ Микола Синюк

IMG_6402     «Бути вдячним це надзвичайно личить віруючій людині. Бути вдячним означає – я визнаю себе боржником, я комусь винен, я дякую» – заважив єпископ. Він  читав із книги Ісаї 11 розділу про виноградник, який Господь насадив на горі, розчистив, обніс його муром, збудував башту  і чекав на добрі плоди. Однак цей виноградник Господа Саваота – це мужі Ізраїля – приніс зовсім інший плід.

     «Дорогі мої, і мене, і вас Бог дивним чином обгородив своєю Істиною, Словом. Дорога Церкво, немає жодної сили, яка може порушити ці мури. Він очистив від каміння – не просто змінював зовнішність, а зробив глибинну роботу, незрозуміле. У Божих планах було збудувати башту – місце куди можна заховатися від ворога.  Останні цеглинки клалися у цю башту, коли умирав Христос. Брати і сестри, Бога цікавить плід, він хоче користуватися тим, що у нас вклав» – наголосив проповідник.

     Що нам треба, щоб бути плодовитими та продуктивним? Син Божий сказав чітко: «Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує».  Є плід, який може принести будь яка людина, і якщо ти в своєму житті ще нічого не зробив – принеси гідний плід каяття, – радить Микола Синюк.

     Насамкінець помолилися та подякували за фінанси, якими Бог  поблагословив церкву у році, що минув з часу торішнього Дня подяки. Присутні подивилися звітний ролик про соціальну роботу київського міського об’єднання ЦХВЄУ.   Закінчили служіння благословінням Аарона.

Попередня В Євангельській теологічній семінарії провели урочисту церемонію вручення дипломів магістрам
Наступна 9 листопада 2016 року в Києві стартує шостий Східноєвропейський Лідерський Форум

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Уперше від початку війни харківська молодь провела з’їзне служіння  

Уперше за майже 10 місяців від початку війни молодь Харкова мала змогу провести загальноміське молодіжне служіння.

Новини братерства
Новини братерства

«Скандинавська дитяча місія»: 20 років в Україні

26 жовтня 2012 року у залі обласного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки бракувало вільного місця, адже президент благодійного фонду «Скандинавська дитяча місія» Бо Валенберг (почесний консул України у Швеції), та директор Волинського представництва місії Людмила Лонюк запросили розділити радість свого свята друзів та співпрацівників.