Ви знаходитесь: Головна ЗМІ Журнали «Євангельский голос» Журнал «Євангельский голос»

Журнал «Євангельский голос»

Впередвоєнні роки керівництво церкви ХВЄ прийняло вірне і стратегічно важливе рішення про випуск духоно-інформаційного часопису "Євангельський голос". Першим редактором було обрано щирого і ревного борця за віру євангельську брата Михайла Вербіцького, родом із Тернопілля. «Я пам’ятаю ці пожовклі від часу і багаторазового читання примірники "Євангельського голосу"… На його сторінках друкувались духовні статті відомих братів: Густава Шмідта, який на той час був суперітендентом Східноєвропейської місії у місті Данцігу, біблійного вчителя Дональда Гее, адміністратора «ЄГ» Григорія Федишина, редактора Михайла Вербіцького та багатьох інших відомих постатей, братів віри євангельської», - ділиться спогадами Михайло Паночко.

Пройшли буремні воєнні роки, які залишили по собі глибокі шрами не тільки на тілах людей, але і в душах їхніх. Прийшли часи атеїзму і переслідувань за віру Христову. Надовго замовк "Євангельський голос" в Україні, але церква росла, укріплялась і вірила, що прийдуть кращі часи. У зв’язку з воєнними діями Другої світової війни журнал "ЄГ" друкувався Українським Євангельським братсвом у Канаді у 1967 - 1992 рр. під редакцією Петра Шелестовського, уродженця с. Огризківці, що на Тернопільщині. На радість віруючих, у 1990 році було юридично відновлене братство ХВЄЮ, до якого увійшли майже 400 церков. І незабаром рішенням Комітету Союзу церков ХВЄ було зареєстровано журнал "ЄГ" як власність братсва з метою зміцнення у вірі та надії дітей Божих, щоб єдність Духа в союзі миру втілювалась у життя.

У 1993 році було доручено Вячеславу Каплуну працю над виданням "ЄГ". Була укладена угода з братством Канади про спільний випуск часопису, яка діяла до недавнього часу. Чимало зусиль було докладено, щоб "ЄГ" мав добрий авторитет і повагу серед широкого кола читачів. Ми раділи, що праця, розпочата 1936 році, відновилась у 1993 році, бо з’явилась чудова нагода сіяти слово Боже у серцях людей не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

У 1998 році на зїзді братства ХВЄ було обрано нове керівництво журналом. Редактором було призначено досвідченого пастора і служителя брата Федора Михайловича Вербіцького, утворена нова редколегія. З березня 2004 року редактором стає молодий служитель Іван Мудрий, який вніс у розвиток журналу новий подих. Продовжується активна співпраця із служителями з Канади. Наша молитва до Господа. щоб Він благословив і надалі журнал "ЄГ", щоб зі сторінок його лунав голос правди, любові, миру та утіхи, голос євангельської науки.

Хай дух святий торкнеться кожного, хто візьме до рук дорогий для нас усіх часопис "ЄГ", щоб було, як написано: "Тому потішайте один одного і збудовуйте один одного, як ви і робите" (1Сол.5:11).