Листопад 20, 2018 0 1057 Переглядів

У місті Полонне на Хмельниччині посвятили новий Дім молитви

17 листопада 2018 року в церкві «Скинія» м. Полонне Хмельницької області відбулося святкове богослужіння з нагоди відкриття нового Дому молитви та Дня подяки.

Церква в Полонному – доволі молода, вона почала діяти кілька років тому зі служіння домашньої групи, яка потроху збільшувалася. З часом почали збиратися в орендованому приміщенні місцевого Будинку культури. Мати свій Дім молитви для невеличкої громади здавалося недосяжною метою. Однак з вірою почали робити те, що було у силах. Багато допомагала материнська церква у Києві, Бог посилав допомогу і з інших джерел. Відтак у 2016 році придбали землю під будівництво.

Віряни все ще збиралися в орендованій залі, а паралельно вели будівельні роботи. Їхню працю і стремління бачили віруючі з оточуючих населених пунктів, і небайдужі до діла Божого почали допомагати: хто фінансово, хто будматеріалами, хто власними силами й вміннями. Відгукнулася навіть одна корейська церква, яка передала на будівництво в Полонне кошти.

У 2018 році нарешті настала та довгоочікувана мить, коли члени церкви почали збиратися на служіння у недобудованому, але власному приміщенні. Їм ще немало довелося попрацювати, аби дім постав перед гостями таким, яким був у день посвячення.

«Ми вдячні Богу за благословіння у будівництві, а також братам і сестрам із материнської церкви «Скинія» та інших церков, – говорить пастор помісної церкви в Полонному Дем’ян Назаренко. – Велика подяка й тим, хто готував цю урочистість: робив декор, прибирав, розставляв стільці – це може здаватися дріб’язковим, але вірю, що для Господа кожне діло є важливим. Бо з малого складається щось значне».

Член церкви Леся Старолатка підтримує думки пастора: «Насправді, ми відчули велике благословення в тому, що маємо власну залу для проведення служіння. Тепер ми не обмежені у часі, як в орендованому приміщенні: не треба поспішати, аби зібрати апаратуру та звільнити залу. У будь-який день і час можемо зібратися для служіння та молитви».

Церква у місті Полонне започаткована у межах проекту «400 церков за п’ять років», що реалізується Українською Церквою Християн Віри Євангельської. За словами старшого пресвітера обласного об’єднання церков ХВЄ Хмельницької області Ростислава Мураха, ціль цієї програми – активізувати церкви, мобілізувати ресурси для того, щоб можна було відкрити ще 400 церков у нашому братерстві. Головний мотив – заповідь Ісуса про спасіння людей. А церква – це те місце, куди можуть прийти люди, які потребують спасіння.

«Ми маємо ціль до 2020 року відкрити ще 9 церков, щоб помісна громада була у кожному районному центрі Хмельницької області, – розповідає Ростислав Миколайович. – Тож, відкриття церкви «Скинія» в м. Полонне має для нас дуже велике значення».

За словами єпископа, у наш час, як і в часи апостолів, найбільша потреба церкви – це люди, які б присвятили себе на служіння Господу.

«Я дякую Богу за відкритих і щирих людей, за команду церкви «Скинія», яка служить у цьому місті на Хмельниччині та виконує Божу місію», – підкреслив Ростислав Мурах.

«Цей храм, що ти будуєш, якщо ти ходитимеш Моїми уставами й постанови Мої будеш виконувати, і будеш дотримувати всі Мої заповіді, щоб ними ходити, то Я виповню на тобі Своє слово, яке Я говорив був батькові твоєму Давидові» (1 Царів 6:12)

Попередня «Біжіть так, щоб отримати нагороду» – з такою темою пройшла обласна молодіжна конференція у Полтаві
Наступна Борис Вишинський, м. Червоноград

Вам також може сподобатися

Новини братерства

М. Паночко взяв участь у відкритті Українського Дому Біблії

21. 06. 2011. У Києві відбулося урочисте відкриття і посвячення Українського Дому Біблії, побудову якого Українське Біблійне Товариство почало наприкінці 2009 року. Подія стала потрійним торжеством, адже в цей же день виповнилось 20 років від заснування УБТ, до того ж відбулася довгоочікувана презентація четвертого перекладу Біблії на українську мову Рафаїла Турконяка.

Новини братерства

Життя без проклять та уроки Ковчегу

На річній пасторській конференції Київського міського об’єднання церков ХВЄ підсумовували результати роботи та слухали вагоме слово наставляння. Одна із тем – руйнування родових проклять. Як розповів сайту chve.org.ua старший пресвітер Києва…

Новини регіонів

Будущему апостолу нужно было пройти «школу Гамалиила»


Владимир Чорнопиский, ответственный за образование в Хмельницкой области.

Христианское образование в области

В Хмельницкой области на базе церкви «Благая Весть» г. Нетишин уже не один год достаточно хорошо действует пасторско-миссионерская  «Школа Христа»,