26 Червня, 2011 0 1768 Переглядів

В Івано-Франківській церкві відбулося хрещення

Напередодні вночі та вранці падав дощ, температура повітр’я була зовсім не літньою. Християни молили Бога, щоб дав сприятливу погоду для святкового богослужіння, вкотре стали свідками чуда: об 11 годині дощ припинився і, всупереч прогнозам синоптиків, не падав до закінчення водного хрещення і навіть після нього. Жодна обставина сьогодні не могла вплинути на рішення братів і сестер вступити в завіт з Господом через святе водне хрещення.

Розпочав богослужіння старший пастор церкви єпископ Юрій Веремій. Пастор-євангеліст Генадій Ліптуга закликав усіх присутніх до подячної молитви: “Сьогодні свято для вас, любі друзі, – звернувся служитель до людей в білих одежах, – прийде час і ви розказуватимете своїм дітям, онукам та правнукам про цей пам’ятний день”.

Після молитви та псалма “Вірую” у виконанні центрального хору церкви проповідь виголосив диякон Василь Попудник. “Хрещення – це не обряд, не традиція, – наголосив проповідник, – Біблія розповідає нам для чого дане хрещення і кого можна христити. Відомий біблійний персонаж Іван Хреститель не всім давав хрещення, особливо людям, які думали, що хрещення дає спасіння і врятує від майбутнього гніву. Іван хрестив людей, які покаялися у гріхах. Сьогодні ми теж хрестимо не дітей, що не розрізняють добро від зла, а дорослих людей, які свідомо вибирають служити Христу”.

Цього ранку співом служили центральний хор церкви ХВЄ м. Івано-Франківська.

В заключній проповіді старший пастор церкви єпископ Юрій Веремій, прочитавшиуривок із Євангелія від Луки 3:5-6: “Нехай кожна долина наповниться, гора ж кожна та пригорок знизиться, що нерівне, нехай випростовується, а дороги вибоїсті стануть гладенькі, і кожна людина побачить Боже спасіння!” сказав: “Сьогоднішній день – це день перемоги Христа, тому що ці люди засвідчують, що ми належимо Богові, і хай радіє небо і тремтить пекло через перемогу Ісуса і свідоцтво наших братів і сестер, яких Господь врятував із різних безвихідних ситуацій”. Єпископ також закликав усіх присутніх поєднати своє життя з Богом і вірити Слову Божому.

Після молитви та спільного фото на пам’ять настала урочиста мить водного хрещення. П’ятеро служителів у білих одежах – єпископ Юрій Веремій, пресвітер Олег Карпюк та диякони Василь Попудник, Володимир Гаврищук і Вячеслав Бевзюк – підняли руки у молитві благословення. Потім старший пастор Юрій Веремій задавав незмінні питання усім, хто заходив у воду христитися: “Чи віруєш ти, що Ісус Христос є Син Божий?” і “Чи обіцяєш служити Йому в чистій совісті?”.

По закінченні церемонії водохрещення служителі привітали нових членів церкви, даруючи їм пам’ятні Біблії та квіти. До них приєдналися всі присутні члени церкви ХВЄ Івано-Франківщини, які з’їхалися з усієї області на берег річки.

www.church.if.ua

Попередня Рабочая встреча руководителей областных отделов
Наступна Знеструмлене християнство

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини регіонів

Попович Юрий Михайлович


Попович Юрий Михайлович,пастор церкви, заместитель Старшего пресвитера, Закарпатская область.

Когда я читаю Слово Божье, то верю, что Бог заранее назначил нас для Своего Царства. В это я верю твердо. Я начну с моей бабушки. Бабушка – не родная мама моего отца, мачеха. Когда ему было три с половиной года, его мама умерла, тогда в семью пришла она. Она поверила в Иисуса Христа, была очень доброй женщиной, ходила на собрание, а папа не ходил, хотя она ему говорила, что надо покаяться, но он не хотел.

Новини регіонів

Як зберегти себе чистим – Рівненщина

У неділю, 8 березня, старший єпископ Михайло Паночко відвідав церкву «Святої Трійці» у м. Рівному.

Новини регіонів

У Чорноморську звукооператори церков переймали досвід професіоналів

 У суботу, 10 серпня, у місті Чорноморську Одеської області на