30 Жовтня, 2018 0 1581 Переглядів

У Рівненській ОДА відбувся позачерговий Молитовний сніданок

24 жовтня в Рівненській обласній державній адміністрації відбувся позачерговий Духовний ранок.

Ініціаторами якого виступили голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та  ректор Рівненської духовної семінарії і академії Олександр Третяк, який був безпосереднім  координатором заходу.

Вже в традиційному порядку керівники міста та області, представники різних релігійних конфесій, збираються, щоб обговорити та знайти вирішення важливих духовних та культурних питань у житті області. Цього разу на зустрічі, яка пройшла під гаслом «Молитовний сніданок як інструмент консолідації», були присутні поважні гості з закордону. Даг Бьорлі, один з ключових осіб в організації Національних молитовних сніданків у Вашингтоні (США) та Майкл Жовнір політолог, експерт зі зав’язків з Конгресом, який також відіграє чималу роль в проведенні заходів в рамках Молитовних Сніданків.

Зустріч розпочалася молитвою «Отче Наш» та вітальним словом Олексія Муляренка, в якому він висловив подяку за участь усім присутнім. А також зауважив, що започаткована традиція Молитовних сніданків на Рівненщині набирає обертів. На думку глави області, люди, які шукають шляхи в розвитку України як культурно так і духовно, мають змогу безпосередньо впливати на рух подій в масштабі не тільки регіону, а й усієї країни.

Гість  заходу Даг Бьорлі, який вже 53-й раз відвідав Україну, поділився з присутніми своїм досвідом та баченням щодо сутності й структури Молитовних сніданків на прикладі США. Він зауважив, що головна позиція цього важливого заходу – це не християнські, чи релігійні, і навіть не політичні інтереси – але це принципи й цінності Ісуса з Назарета. «…Він був багатий, але щоб спасти нас – Він став бідний…Життя та вчення цієї людини змінили хід історії всього людства».

Невід’ємною частиною Духовного ранку є читання Святого Євангелія, тому кожен з присутніх на цій зустрічі мав змогу слідкувати та досліджувати певні моменти.

Даг Бьорлі провів цікаву паралель між Молитовним сніданком та зустріччю Ісуса з Його учнями на березі моря, використавши для цього місце Писання Євангеліє від Івана 21:1-15, де розповідається про те, як учні Христа повернулись до свого ремесла після розп’яття свого Учителя. Усю ніч вони намагались щось зловити, та нічого не виходило, і тоді Ісус з’явився на березі моря, сказав їм закинути сіті в іншу сторону човна й учні зловили 153 риби. У той час Учитель вже чекав їх на березі, приготувавши їм поїсти. Це був перший Молитовний сніданок. Кожен, хто був у човні – запрошений на сніданок, не дивлячись на їх нещодавні проступки та недоліки.

Так само представники понад 170 країн світу запрошені на Молитовний сніданок в США. Ісус – це лідер, до якого всі ми приходимо, як приходять на зустріч до представника сенату, або уряду, щоб послужити. Найважливішою складовою даних зустрічей є присутність Христа, адже тільки завдяки цьому представники різних релігійних конфесій (навіть історично-ворогуючих) мають змогу в єдності перебувати на даному заході. Тому що Ісус Христос вчив нас любити своїх ворогів. Його принципи суперечать принципам, які нав’язує цей світ: Ісус вчить віддавати, а не брати, вчить всіх прощати, а не мстити, заповідає благословляти, а не проклинати.

Майкл Жовнір вкладає чималий внесок в організацію Fellowship, яка координує Президентські молитовні сніданки в США. Він зауважив, що у світі тепер, на жаль, існує багато речей, які нас роз’єднують – це мова, економіка, освіта та культура. Та навіть одна річ, яка по суті повинна нас об’єднувати – релігія – теж є причиною дискусій, суперечок, а гірше того – повстання або війни. І тому ми залишаємо все, що роз’єднує нас, при тому зберігаючи кожен свою ідентичність. Але хочеться нагадати всім про те, що дійсно може нас об’єднати – це Ісус Христос. Для когось Він – пророк, для когось – учитель, для когось – просто земляк, а для когось – Син Божий. Він є Той, чий Дух керує на Молитовних сніданках, де збираються різні культурні та релігійні представники, деякі з яких являються ворогами впродовж довгих років, або століть.

Також своєю думкою поділився і депутат Рівненської міської ради – Олександр Чубай: «Бог зацікавлений у розвитку Рівненщини, порадив «закинути сіті по-іншу сторону», побажав хорошого «улову» та поблагословив усіх».

Директор місії милосердя «Добрий самарянин» Ростислав Боришкевич, який проводить активну волонтерську роботу на сході України, забезпечуючи гуманітарною допомогою та роздаючи книги Євангелія в зоні АТО, зауважив, що людську душу не задобрити чимось матеріальним (їжею чи подарунками), а тільки Словом Божим, саме в Ньому ми маємо найбільшу потребу.

Зустріч завершилася молитвою «Отче Наш» та домовленістю зібратись наступного місяця. Тема майбутнього Молитовного Ранку – «Гідність та свобода в Ісусі Христі».

Попередня Районне сестринське служіння відбулося у Шумську
Наступна Тижнева Школа капеланів пройшла  у жовтні на Дніпропетровщині

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Полтавчани відзначать Великдень євангелізаціями, гостинами та ходою

У понеділок 22 квітня відбулася зустріч служителів сходу Полтавщини, на

Новини регіонів

Молодь та інтернет: як уникнути підводних течій?

      24-25 травня 2013 р. у Луганську  відбулася молодіжна конференція на тему: «Небезпеки віртуального світу – підводні течії». Головним спікером зібрання був завідувач відділу освіти ЦХВЄУ Віктор Вознюк.

Новини братерства