Жовтень 15, 2017 0 120 Переглядів

Михайло Паночко взяв участь у молитовному сніданку Рівненської ОДА

  13 жовтня 2017 уперше на Рівненщині відбувся молитовний сніданок, на який прийшли десятки державних мужів, військових, ветеранів АТО, науковців, освітян, політиків та священики.

     Традицію, яка існує в парламентах понад 100 країн світу, на належному рівні вирішив започаткувати голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. «Сьогоднішній Молитовний сніданок, в першу чергу, це можливість зібрати дійсно добірне товариство людей, які представляють Україну на різних рівнях управління і у різних сферах діяльності, сісти разом та поспілкуватись. Але в основу цього покладено молитву за Рівненщину, за нашу країну, життя людей, які проживають тут і вирішення всіх проблемних питань та викликів, які перед нами стоять. Щасливий, бо бачу, що мета досягнута, а всі запрошені відгукнулись із задоволенням», – зазначив Олексій Муляренко.

     Молитовний сніданок об’єднав представників усіх релігійних конфесій: православні, греко-католики, римо-католики і євангельські протестанти.

     Важливість такого формату зустрічі пояснює народний депутат України Павло Унгурян, адже традиція Молитовних сніданків почалась відколи Ісус Христос нагодував своїх учнів: «Коли люди снідають одне з одним, коли люди спілкують одне з одним – це вже певна довіра. Це означає, що люди дружать, що вони спілкуються, що у них є дещо спільне».

     Серед присутніх у залі були координатор Українського  молитовного сніданку в США Михайло Жовнір, народні депутати від Рівненщини, ректори  провідних університетів, керівництво міста, області, силових структур,  очільники релігійних громад та військові,повідомляє сайт Рівненської ОДА.

     «Апостол Павло радить: «Я благаю чинити молитви, прохання, подяки за віх людей, за царів та всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе і мирне життя». Але було би дуже добре, аби наші слуги все ж таки знали свого пана – ім’я якому Ісус Христос. Всі ми хочемо мати успіх у молитовному житті, але є біблійна основа щоб Бог почув нас і відповів на наші молитви – нам треба стояти на платформі правди, нам треба мати чисті руки і чисте серце» – звернувся до гостей старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко.

     Присутні здійснили молитву за Україну та Рівненщину, а також обговорювали важливі та болючі для нашого суспільства теми підтримки воїнів і ветеранів АТО, виховання молоді та участі Церкви у цьому процесі, ролі загальнолюдських цінностей у сучасному суспільстві. А ще Молитовний сніданок гармонійно доповнили музичними творами у виконанні Анастасії Янцур, гурту «Авен Єзер» та хору  УПЦ КП «Знамення». Вони завершили захід духовним гімном України «Боже Великий Єдиний».

Попередня «Коли церква йде до людей» - фрагменти зустрічі для літніх мешканців Івано-Франківська
Наступна Іван Левчук. «Усе його життя — це боротьба ...»

Вам також може сподобатися

Новини

Комісія ВРЦіРО розробила стратегію участі Церков і релігійних організацій у миробудуванні в України

Комісія Всеукраїнської Рада Церков і релігійних організацій з питань соціального служіння розробила Стратегію участі Церков і релігійних організацій у миробудуванні «Україна – наш спільний дім».

Новини

ДФС автоматично перенесе неприбуткові релігійні організації до нового Реєстру      

Державна фіскальна служба України автоматично перенесе релігійні організації до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій без необхідності перереєстрації їхніх статутів.