3 Лютого, 2017 0 1279 Переглядів

Глави конфесій молилися за мир та єдність християн в Україні

      1 лютого 2017р. у київській церкві «Філадельфія» в рамках Тижня молитов за мир і єдність християн відбулася міжконфесійна молитва.  У ній взяли участь глави і представники євангельських союзів ЦХВЄУ, СВЦ ХЄВ, ОЦ ЄХБ, а також представники лютеранських церков з Латвії і України та УГКЦ.

      Зібрання почалося спільною молитвою, до якої закликав старший пресвітер Київського міського об’єднання ЦХВЄУ Анатолій Козачок. Після чого кожен із священнослужителів мав слово до присутніх. Усі проповіді мали спільний акцент на тому, що події останніх  років значно згуртували християн різних конфесій в Україні. І це є у планах Божих.

      «Добре жити братам разом, це як олива», – розпочав своє слово представник Союзу Вільних Церков ХЄВ Дмитро Булах. Він проповідував, із Мт.22.

      Старший пресвітер ОЦЄХБ  м. Києва та Київської області  Михайло Андрашко закликав помолитися про те, щоб нам мати вірне свідоцтво, на яке небо відкривається. «Щоб дати людям свідоцтво, маймо любов між собою, як вчив Христос» – наголосив проповідник.

 _mg_4117_32654722345_o     Центральну проповідь сказав предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук. Він  попросив присутніх замислитися над сутністю Духа Святого. «Якщо ми сьогодні хочемо правильно молитися, хто нас навчить? Дух Святий!», – сказав проповідник.

      На його переконання молитися за єдність між християнами означає пізнати, якого ми Духа. «Немає такої справжньої молитви за єдність, за єдність між чоловіком і жінкою в подружжі, за єдність усередині церковної спільноти, за єдність між християнськими спільнотами, єдність у всьому людському роді, як та єдність, яку подає Дух Святий, бо Він є Духом сопричастя», – наголосив духовний лідер греко-католиків.

_mg_4021_32532278151_o      Між проповідями ми мали нагоду слухати чудовий спів Анастасії Яценко, яка служила разом із групою прославлення церкви «Філадельфія».

      Завершальне слово сказав старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, який проповідував на тему «Ось Агнець Божий, що на себе гріх світу бере» (Ів. 1:29). Після чого Михайло Степанович повів присутніх у молитві.  Священнослужителі разом просили благословення і миру на нашій Батьківщині та дякували Богу за цю чудову можливість – мати спілкування з братами з інших церков.

Попередня Полковник збройних сил вручив єпископу Ростиславу Мураху відзнаку міністра оборони «Медаль за сприяння Збройним силам України»
Наступна У Полтаві відбулася методично-настановча лекція з питань Реформації

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Рішення Молитовного віче: на Майдані християни молитимуться щонеділі до виборів президента (ФОТО-ВІДЕО)

  16 березня 2014 дощ та вітер не завадив тисячам християн зібратися на головній площі країни для того, щоб разом молитися за мир, єдність, цілісність та суверенітет України.

Новини братерства

Рада євангельських церков упорядкує капеланське служіння у війську

     Багатоманіття волонтерських ініціатив і капеланів-добровольців із протестантських церков обумовлюють необхідність систематизації та упорядкування цієї діяльності в Збройних Силах України.

Новини братерства

Дві сторічні церкви на Рівненщині відзначили посвяту нових Домів молитви

У неділю, 22 серпня, старший єпископ Михайло Паночко відвідав дві