Липень 14, 2017 0 22 Переглядів

Малинфест-2017 – «штрихи до портрету» і слово про оновлений розум

     Біля центрального намету у Малинфесту завжди людно. Тут, навпроти інформаційної палатки, розміщена  фотозона, намети і стенди богословських навчальних закладів та місій, щільненько запарковані авто… Царить  звичайна малинфестівська атмосфера.

     Важко сказати, скільки тисяч молодих людей із року в рік регулярно приїздить до цього лісового табору на Житомирщині, щоб зарядитися цією атмосферою… Простий побут наметових містечок, запах диму табірного багаття, черги до «польової кухні», веселий сміх та пісні під гітару… Усе  це складає незабутні спогади про  фестиваль.

     Та головне, заради чого юнаки і дівчата з України, Білорусі та багатьох інших країн їдуть сюди – це, звичайно ж, Слово від Бога.  Щодня по два богослужіння (ранкове й вечірнє), близько десятка секцій на різноманітні теми, безперервне служіння в молитовному наметі і ще багато чого, допомагає  молоді ближче пізнати Творця, покаятись, звірити духовні орієнтири, отримати  зцілення.

     Цього року з’їзд проходив із 5 по 13 липня – на один день довше, ніж звичайно. Організатори, таким чином, вирішили зробити подарунок учасникам з нагоди ювілею, адже цьогорік святкували вже 20-й  молодіжний форум.

     Детальний звіт про кожен день табору ви знайдете на фейсбук-сторінці Малинфесту, тут же обмежимося лише окремими цитатами спікерів. Тема нинішнього форуму була: «Перемініться обновою вашого розуму».

     Михайло Паночко, старший  єпископ УЦХВЄ: «Перше, що змінює людей, обновлює розум – зустріч з Христом. Друге – слухання Слова Божого. Сама людина не може себе змінити, зробити кращою, однак є засоби, дані нам Богом».

     «Господь хоче обновити нашу країну. Я вірю, що Бог зробить велике чудо. Але не поспішаймо змінювати когось, давайте почнемо з себе».

     «Я вірю, що Україну можуть змінити люди, які самі змінилися через силу Духа Святого. Іншого не дано!»

IMG_9954     Лі Янг Гу, надзвичайний та повноважний посол Південної Кореї в Україні: «Корейське економічне чудо – це не наша заслуга, це Боже благословіння. І ми очікуємо ще більших чудес. Вірю, що Бог так само благословить Україну».

     «У вас чудові християни. Я побачив, що вони щирі… Цей захід показав мені, що Україна буде міцною державою. Тому нехай учасники Малинфесту зміцняються у вірі, набираються впевненості. Це є дуже важливим для розвитку країни».

     Ярослав Лукасик, голова організації «Східно-Європейська Реформація»: «Люди, які поважають духовні закони, процвітають. Якщо ж вони не діють згідно з законами моралі, ці ж закони їх карають»

     «Якщо у тебе є багато здібностей і через них Бог підніме тебе, але в тебе немає характеру, то даремною була твоя діяльність. Лише люди з характером можуть встояти перед спокусами… Майте принципи і любіть їх більше, ніж девіденти, кар’єру і успіх»

     Квак Чу Хван, пастор з Південної Кореї: «Людина, яка думає, що світ – це все, що вона бачить, вона приречена на особистий крах та розчарування. Але я вас закликаю мати Боже світобачення, озброївшись Божими обітницями і Його Словом»8

     Олександр Курченко, місіонер у Болгарії, Хорватії, Польщі, Іспанії та ін. країнах: «Я просив у Бога, щоб Він дав мені такі духовні дари, щоб я міг говорити мовою тієї країни в яку їду. Але Господь не дав мені цього. Але ми самі зараз перекладаємо різні тексти для плакатів зі зверненнями до людей,  а Бог нас благословляє в євангелізації».

     Денис Гореньков, координатор міжнародної ініціативи «Місія в професії» (Mission Eurasia): «Християнам сьогодні життєво важливо здорове біблійне вчення про працю, а християнській церкві потрібне «перезавантаження» з урахуванням особливостей професійної світу як місіонерського поля».

     Павло Федорук, єпископ із Криму: «Чи готові ми сьогодні жити таким життям, аби воно викликало в інших ревність по Богу? Це не просто якийсь метод благовістя. Це стиль життя»

     «Люди стомилися від підробок. Ми живемо в час, коли фальш можна легко приховати. Якщо ти справжній, якщо ти живеш тим, про що говориш, люди це відчувають. Коли у тебе є проблеми, не роби вигляд, що у тебе все добре. Ніщо так не відштовхує людей, як відсутність справжності».

     «Якщо ти любитель, тобі немає що сказати іншим. Це не вражає. Нам потрібно пам’ятати, що у нас є висока планка і мати глибоку посвяту. Неглибоке християнство не викликає у інших ревності».

     «В наш час поняття «помазання»  набуло трохи неправильного змісту… Помазання – це не щось особливе, що необхідне для помазаних служінь. Це те, що потрібно для кожного, аби викликати ревність у інших людей».

     Віталій Яцюк, старший пресвітер Тернопільської області: «Видимі перемоги не завжди є перемогами, а видимі поразки не завжди є поразками. Ісус здобув велику перемогу, через, здавалося, велику поразку…Поразка тіла є духовною перемогою»

7

Ростислав Мурах, старший пресвітер Хмельницької області: «Що означають слова Давида: «Скуштуйте, який добрий Бог»? Скуштувати доброту Бога означає – народитися згори, пережити чудо чи якусь Божу дію у своєму житті, служити Йому…  Та особливе, на чому хочу сконцентрувати увагу: щоб скуштувати який добрий Бог – це означає пережити хрещення Святим Духом.    

Богдан Левицький, завідувач молодіжного відділу УЦХВЄ (під час круглого столу на тему «Уроки та виклики Реформації»):  «Реформація нагадує, що нам потрібно мінятися. Наш розум повинен бути просвітленим від Бога, щоб ми могли правильно думати та правильно бачити»

     Віктор Вознюк, керівник Відділу освіти УЦХВЄ: «Все у світі постійно обновлюється. А чи обновлюємося ми? Ми є такими, якими є у своєму розумі. Бог оцінює нас по тому, як ми думаємо. Люди, які зовні не є такими, як у своєму розумі, томляться від цього, постійно хочуть десь «відірватися».

     «Стережіться “духовних космонавтів”, людина, яка ізолює себе, не зможе оновлюватися!»

      «Правильне завантаження починається із розуміння того, хто я. Я – дитина Божа!»

2_     «Ми маємо оцінювати оточення. Однак, інколи, оцінуючи оточення, ми можемо потрапити в “зону суду”, почати осуджувати інших. Щоб уникнути цієї зони, для того, аби оцінити оточення, я маю сам підійти до Божого стандарту, тоді у мене з’явиться милість».

     «Ви не зможете змінитися, якщо не розберетеся з минулим вантажем»

     «Місце відновлення нашого розуму – це не Малин. Місце відновлення нашого розуму – це пустеля. Багато людей у цій пустелі залишаються з рабським мисленням, тому, що не зробили необхідних кроків для відновлення».

     Ростислав Мурах, старший пресвітер Хмельницької обл.: «Один із аспектів, що означає скуштувати, який добрий Господь – це пережити хрещення та сповнення Святим Духом. Це потрібно нам для того, щоб перемагати різноманітні спокуси та мати силу боротись з гріхом».

     Іван Мудрий, лідер служіння «Сім’я на скелі» (під час секції «Сім’я – сім’ї»):

«Є чотири основні небезпеки, які підстерігають сучасну сім’ю: це – недобрі стосунки між подружжям, розлучення, різноманітні збочення і дошлюбні відносини та співжиття (цивільний шлюб). У цих напрямках церква сьогодні має працювати»

    Андрій Мелешко, керівник Східноєвропейського дослідницького центру “Re-Vision” (Mission Eurasia): «Одним із найбільш гострих питань для молодої людини завжди є питання покликання. Нас цікавить для чого ми існуємо на землі, які наші цілі, який слід ми зможемо залишити, чого досягти. Вибір сфери діяльності, професії, напряму пов’язаний з покликанням». 

     Костянтин Тетерятников, координатор “Школи без стін” в Україні (Mission Eurasia): «Духовне пробудження в країн та економічне зростання неможливе без розуміння феномену протестантської трудової етики, яка стала запорукою прогресу в провідних країнах Західної Європи і Північної Америки. Протестантська трудова етика пов’язана з сумлінною працею, старанністю в роботі, і розумінню, що праця – це чеснота!”.

     Юрій Кавун, лідер проекту YesHeis:  «Місіонер – той хто несе людям Благу Звістку. Завдання місіонера – нести Слово. І ми, і люди, що навколо нас, відчуваємо на собі духовний вплив слів»

     «Кожне слово про Бога робить людину ближчою до Нього, але немає гарантії, що від одної євангелізації людина покається. Для того, щоб молотком розбити камінь треба вдарити сорок ударів. Але важливий не останній удар, важливий кожен»

     Анатолій Козачок, старший пресвітер м. Києва: «Кожному із нас Господь дає таланти, щоб ми їх розвивали, однак ворог не зацікавлений, щоби цей талант проявлявся, і старається його зруйнувати. Як саме? Він бажає щоб ти перевів погляд на себе і врешті сказав: “Немає в мене ніякого таланту”, або навпаки загордився. Хоче розпалити в тобі саможалість, а з часом і бажання все покинути».

     «Я закликаю вас – вчіться і живіть здоровим розумом, тримайте твердий дух і служіть, жодним чином не виправдовуючи свою лінь»

1400_Bor    Віктор Боришкевич, старший пресвітер Рівненської обл.: «Коли ми приймали водне хрещення, то мали свій кут зору на власне життя, у той же час брати-служителі мали інший. І коли ми виростаємо, наш кут зору міняється.  Я ніколи не думав, що колись буду мати якийсь духовний сан… але не треба забувати, що Господь на кожного із на має свій кут зору».
«Бог дає нам Своє слово з надією , що ми завтра будемо жити краще, ніж учора»

     Тарас Герасимчук, керівник молоді Дніпропетровської обл.:

     «Що мені необхідно для того, щоб моє робоче місце стало не просто місцем заробляння грошей, але й місцем поклоніння Господу? Важливо врахувати чотири пункти. Застосовувати євангельське вчення на робочому місці. Прийняти свою роботу як покликання від Бога. Використовувати робочі контакти для проповіді Євангелії (але тільки за умови, якщо ти чесно, пунктуально працюєш). І, нарешті, необхідно жертвувати і служити своїм маєтком»

     Степан Павлусь старший пресвітер Полтавської області: «Подивіться, які наслідки створення твердинь у розумі на рахунок того, що необов’язково слухатися батьків. Не давайте сатані створити твердиню гордості у ваших думках. Змінюйте свій розум згідно Слова Божого».

     Скотт Мартін, національний директор служіння для студентів Chi Alpha (США): «Бог являє свою славу на студентських кемпусах у США. Він використовує молодих людей, як вас, для розповсюдження Свого царства. Бог сказав мені, що скоро відбудеться велике пробудження серед студентів у всьому світі».

      «Сьогодні Дух Святий говорить до вас. Студенти України, чи готові ви сказати: “Ось я, використовуй мене”? Як далеко ви готові зайти у благовісті? Коли ви зробите це, Господнє благословення прийде на Україну». 

21     Юрій Веремій, єпископ Івано-Франківської області: «Якщо ми називаємо себе християнами, а Біблію не читаємо, то які ми християни?… Нехай Бог допоможе нам зберегти себе, щоб ми ніколи не відійшли від служіння. Бог хоче нас благословлять, а проповідь Слова хоче супроводжувати знаменами та ознаками. Коли будемо слідувати за Ісусом з відвагою та вірою, ми будемо переможцями». 

     Ноллан Еміль Віндхольц, гончар-євангелист із США (під час майстер-класу з гончарства):    «Ми як глина для Бога, а він як гончар. Кожного дня Він формує нас у свій образ. Ви можете запитати: «Боже, на якому етапі я? Хороший я шматок глини чи ні? Глина має здатність розтягуватися, як і деякі люди з подвійним мисленням. Вони не стійкі на всіх дорогах своїх. Але і такий шматок глини Бог не викидає в яму. Навпаки, Він піднімає тебе з тої ями. У Нього є ціль для тебе. Коли ви піднімаєте глину, вона тяжко відривається від землі, наче кричить: «Пусти мене туди, звідки взяв». Так і деякі люди у своїй гордості противляться Божому формуванню. Але Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать. Набагато легше працювати з глиною, яка є пружною, гнучкою, смиренною. З такої глини швидше можна зліпити глечик».

     Лео Франк, пастор и проповідник з Німеччини: «Випадковостей у житті не буває. На прикладі апостола Павла ми бачимо, що ще від початку роду починалося формування фундаменту для його служіння. Повір – Бог продумав усе наперед уже давно, щоб ти мав своє служіння».

     «Якщо ми не принесемо всі наші досягнення до Христа, ми ризикуємо залишитися лише розумними людьми, але безплідними. В своєму покликанні треба іноді робити нестандартні кроки». 

     «Щоб твоє покликання не було спринтом, щоб ти не зійшов через 5 років з дистанції, Бог готує тебе і формує в тобі фундамент. Тоді ти будеш плодоносним в старості». 

     Сергій Циганков, старший пресвітер Харківської області: «Піддаватися спокусам – це не гріх. Гріхом може стати те, що буде далі відбуватися у наших думках. Гріх починається не з думок. Він починається з нашої уяви, коли приходить думка і людина на ній зациклюється і починає фантазувати».

     «Як тільки людина погоджується поклонитися цьому світу, зайняти там своє місце, вона починає самостійно нести відповідальність за своє життя».

     «Бог хоче, щоб ми думали про Нього, щоб наш розум обновлювався».

     Анатолій Безкровний, старший пресвітер Донецької  та Луганської областей: «Коли людина має своє місце та своє служіння в церкві, тільки тоді вона по-справжньому може бути щаслива. Нема іншого способу прославити Бога, як тільки виконати Його доручення. Важливо мати своє місце у Божому будівництві»

      «Ми повинні бачити себе такими, як бачить нас Бог, а не такими, як ми себе уявляємо. Бо ми часто можемо як занижувати свою самооцінку, так і підвищувати»

      «Це твоя відповідальність знайти своє місце в тілі Христа».

Попередня Запрацював сайт Біблійної школи «Тільки Писання» при Полтавській Богословській семінарії
Наступна 100-річний ювілей відзначила церква ХВЄ в с. Машів, що на Волині

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Відбувся випуск місіонерської школи місії “Світло для народів”

24 серпня 2012 року відбувся випуск Міжнародної місіонерської школи, що була організована місією «Світло для народів» спільно з місіонерським та євангелізаційним відділами Церкви ХВЄ України.

Новини братерства

Диплом богослова… тільки початок

У Київському біблійному інституті ЦХВЄУ відбувся випуск: дипломи отримали студенти стаціонару та випускниці заочного відділення за спеціальністю «жіноче служіння».

Новини братерства

Мер Дніпропетровська зустрівся зі служителями християнських церков

19 лютого 2016р. відбулася зустріч священнослужителів, які входять до Ради християнських церков Дніпропетровської області (РХЦ) із мером Дніпропетровська Борисом Філатовим.