14 Вересня, 2011 0 1635 Переглядів

На Закарпатті пройшла конференція вчителів недільних шкіл

«Я рада що недільна школа є, і те, що є труднощі, говорить, що недільна школа потрібна в наших церквах. — Так переконана відповідальна з роботу недільних школи об’єднання церков ХВЄ Закарпатської області Віра Бабій. — Я дякую Богу за пройдене літо, що саме тут у нашому таборі відпочивало багато дітей. Приємно служити нашим дітям. — Сестра Віра з болем продовжує, — Ми часто не можемои зберегти своїх дітей від світу, а от чужим невіруючим, які вже мають затверділі серця, стараємося проповідувати. А де наші діти??? Багато дітей з недільної школи йдуть у світ, жити гріховним життям. Цього літа, багато підлітків прийняли рішення посвятити себе Богові, і це мене тішить, що не все так погано».

Вчителі НШ, мали нагоду під час конференції поділитися свідченнями про те, яких успіхів вони досягнули у роботі НШ в місцевих церквах області.

Іра Попович, с. В. Лучки. «У нас є дуже гарна команда, яка допомагає у дитячому служінні. Я радію, що ми дочекалися того часу, що нам допомагають молоді християни місцевої церкви. Дякую Богу за цей рік, ми готували програми на тему «Молитва», «Церква» та інші. На рівні села ми організовували дитячий табір, і хочемо далі продовжувати Божу справу в цьому напрямку. У нас був наметовий табір в якому діти мали нагоду подружитися між собою, і найважливіше, почути про справжнього друга Ісуса Христа».

Вероніка Мізін, м. Виноградово. «Ще навчаючись у школі, я хотіла працювати в початкових класах. Вчитися на вчителя не було можливості, але Бог все так влаштував, що я сьогодні працюю в НШ. За останній час Бог положив мені на серце молитися за єдність між братами і сестрами. Прикро, що батьки в наших церквах не зацікавлені в тому, що діти вивчають у НШ. Моє бажання, щоби єдність була між вчителями НШ і батьками».

Бабій Петро, пастор церкви ХВЄ, м. Мукачеве. «Ісус Христос є найбільший Учитель. Для того, щоб стати вчителем, нам потрібно починати з першого класу. Учні Христа мали що сказати, тому що у них був Великий Вчитель, Який їх навчав. Ми не можемо навчати, якщо ми не позостанемося у Слові Божому! Ми не можемо бути вчителями, якщо не будемо учнями».

На конференцію був запрошений кореспондент журналу Орієнтир, проповідник, Валентин Опря, який викладав для вчителів НШ тему: «Великий Учитель і я». Він, зокрема, зупинився на таких думках:
1) Кажуть, діти — це наше майбутнє. Але по правді кажучи, діти —це наше «сьогодні». Те, чого ми навчаємо їх сьогодні, завтра побачимо в житті цих дітей.
2) Господь, нам, немовлятам, які для світу є не значимі, відкрив Свою волю і славу! Ми, вчителі недільної школи маємо велику привілею впливати на майбутнє нашого покоління вже сьогодні! В недільній школі не просто навчаються маленькі дітки, перед нами служителі Божі — пастори, вчителі, пророки, євангелісти. На нас обов’язок познайомити дітей не просто з програмою недільної школи, але, познайомити з Тим, Хто є наш справжній Другом — Ісусом Христостом.
3) Від вчителя НШ залежить дуже багато, адже ми впливаємо на життя наших дітей. Хто служить дітям в недільній школі? Це повинні бути посвячені Богу люди, які знають Слово, мають тісні відносини з Богом
4) Служи як для Господа. Не секрет, що сьогодні недільна школа переживає певну кризу. Більшість дітей після навчання недільної школи відправляються у світське та безбожне життя. В чому причина? Просто, потрібно починати з батьків. На дітей найбільше впливають рідні батьки. Як впливають — то вже друга сторона медалі.
5) Недільна школа — це не виховний центр, а допоміжний центр у знанні і практиці християнського життя. Тому, вчитель недільної школи повинен не просто навчати дітей, але долучати батьків, щоби діти в домашніх умовах вивчали пройдений матеріал НШ.
6) Для того, щоб ефективно впливати на життя дітей, нам потрібно навчатися від Того, Хто, як ніхто інший, знає людину досконало — Ісус Христос.

Під час конференції музична група церкви ХВЄ міста Мукачево служила піснями хвали та поклоніння.

Прес-центр Закарпатського обласного об’єднання церков ХВЄ

Попередня Святкування ювілею Пересопницького Євангелія у Києві
Наступна На Закарпатті пройшла обласна молодіжна конференція

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини регіонів

Церкви Тернопільщини направили шість вантажівок із допомогою мешканцям Харкова та одну для ЗСУ

Наприкінці грудня п’ятидесятницькі церкви Тернопільщини зібрали та відправили в деокуповані

Новини регіонів

За рік на Волині утворилися три нові церкви та посвятили п’ять Домів молитви

30 грудня на Волині відбулася річна XXXV звітна конференція обласного

Новини регіонів

Сестринська районна конференція у с Поляни Березнівського району

Сестринське служіння гармонійно вплітається у ряд інших служінь, які звершуються Церквою Божою. Благовістя, духовні дари, доброчинність, молитовне життя, справа милосердя – це далеко не весь список тієї праці, що Господь доручив робити жінці-християнці.