25 Жовтня, 2018 0 1116 Переглядів

Учасники конференції «Європейські цінності в українській політиці» вчилися у минулого та планували майбутнє

19 жовтня під Києвом відбулася  конференція «Європейські цінності в українській політиці». Одним із її спікерів був відомий громадський діяч, директор Центру європейських досліджень ім. Роберта Шумана, автор книжок Джеф Фонтейн з Голландії. У минулому він протягом 20 років був директором християнської міжнародної програми «Youth With A Mission Europe», керівником Круглого столу Надії для Європи.

На передодні конференції, 18 жовтня, він взяв участь у презентації власної книги «Глибоке коріння», перекладеної на українську мову, що розповідає про християнські основи об’єднаної Європи. Більш глибоко цю тему Джеф Фонтейн розкрив під час самої конференції, на яку приїхали старші служителі обласних  об’єднань УЦХВЄ, депутати усіх рівнів, держслужбовці, правники, політологи, соціологи та підприємці.

Проект мав на меті розширити контекст ідеї європейської єдності і концепції об’єднаної Європи, відомої сьогодні нам в Україні, до первісної базової ідеї, викладеної одним із батьків-засновників концепції і по суті творцем ЄС Робертом Шуманом. А базується вона на Біблійних цінностях.

Відкриваючи конференцію, старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко зауважив: «Ми з вами щасливі, що у нас є потужний, сильний і святий Корінь. Біблія каже: «будьте укорінені у вірі», тому  біймося поверхових ідей, поверхового християнства».  За його словами у  Західній Європі сьогодні популярні ідеї матеріалізму, які  сіють у людських серцях дух невір’я, що є матір’ю всіх гріхів і пороків (який, власне, панував довгі роки і на нашій землі). «На жаль, те що закладали батьки Євросоюзу Роберт Шуман та Конрад Аденауер сьогодні нехтується, підривається», – констатував тривожний факт старший єпископ.

Голова Правління «Інституту релігійної свободи» Олександр Заєць  запропонував присутнім тему: «Роль громадських організацій у розвитку суспільства».

В межах панельної дискусії Джеф Фонтейн у свою чергу широко і глибоко розкрив закономірності процесів, що сьогодні відбуваються на Європейському контенті. А також означив роль Біблії в історії: «Оця книга зробила Європу  Європою, яку ми знаємо, – підкреслив спікер. –  І нам треба час для того, щоб відновити втрачений спадок. По цілій Європі освіта стала настільки секуляризованою, що люди не хочуть навіть чути про християнські цінності. Нам треба відновити справжній спадок цієї книги і вчити цьому наших дітей».

На переконання спікера у навчальних закладах Європейських країн має будити введений курс «Культура і Біблія»  як один з основоположних. Зокрема пропонується розуміти християнські цінності як невід’ємну і необхідну складову фундаменту та майбутнього Європи.

У ході візиту в Україну Джеф Фонтейн виступив у прямому ефірі на кількох  радіоканалах, мав зустріч з депутатами ВРУ.  До вашої уваги його виступ на радіо  «Емануїл», посилання тут.

Попередня Відбулася зустріч місіонерських лідерів у Мадриді
Наступна Молодіжні керівники братерства провели ретрит під час якого  навчалися  та планували

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Церкви в Європі

У Німеччині, де сьогодні діє два десятки наших церков, утворили нове об’єднання УЦХВЄ

19-20 січня 2024 року у Берліні відбувалась перша звітно-виборча конференція

Церкви в Європі

Відбулась звітна конференція церков УЦХВЄ Прибалтики та Скандинавії

5-6 січня 2024 року у Стокгольмі відбулась звітна конференція громад

Новини братерства

Головний офіс ЦХВЄУ з ознайомчою метою відвідав пастор Марк Сломка зі США

У світлі останніх подій у світі значно зріс інтерес до нашої країни.  Старший єпископ  ЦХВЄУ Михайло Паночко за останній рік провів немало зустрічей з єпископами та пасторами Церков різних країн, зокрема США та Західної Європи