Січень 3, 2019 0 1166 Переглядів

Рада Церков оголосила новий 2019 рік Роком сім’ї    

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій відвідала Тернопіль і Збараж, де зустрілася з керівництвом області, місцевими ієрархами церков та священиками, керівниками місцевих релігійних організацій. Виїзне засідання відбулося 17 грудня 2018 року під головуванням рабина Якова Дов Блайха, Головного рабина Києва та України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Учасники виїзного засідання, УЦХВЄ на якому представляв перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок, обговорили питання державно-конфесійних відносин в Україні, розвитку військового і медичного капеланства, збереження інституції сім’ї в умовах нав’язування гендерної ідеології, забезпечення прозорого і чесного виборчого процесу у 2019 році.

Також  ВРЦіРО прийняла звернення до Кремля з вимогою відпустити додому полонених українських моряків, які перебувають у Росії під арештом від часу російської збройної агресії в Керченській протоці 25 листопада. Глави українських конфесій висловили слова підтримки сім’ям полонених українських моряків, а також усім заручникам і політв’язням, що незаконно утримуються російською владою, в тому числі на окупованих територіях України в Криму, а також в Донецькій і Луганській областях.

З огляду на виклики, які сьогодні переживає інституція сім’ї та подружжя як союз чоловіка і жінки, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вирішила оголосити новий 2019 рік – Роком сім’ї. Члени ВРЦіРО також висловили сумніви в доцільності створення анонсованої раніше Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті, зауважуючи на необхідності для державної влади дистанціюватися від внутрішніх справ церков і релігійних організацій, а також утриматись від створення нових державних органів в сфері свободи совісті та від суттєвого реформування існуючих нині державних інституцій у зазначеній царині, без проведення перед цим широкого діалогу і обговорення, як з відповідними експертами громадянського суспільства, так і з основними Церквами і релігійними організаціями України. Представники конфесій заявили про бажання ознайомитися з проектом Положення про таку державну службу, щоб зрозуміти її можливі повноваження і функції.

Попередня Павло Цвор: «Якщо хочете, щоб Бог благословив у чомусь, почніть щось робити у цьому напрямку»
Наступна 2019 – Рік об’єднання у пості і молитві за Україну

Вам також може сподобатися

Новини

У МОН обговорили затримку видачі грифа на програму «Основи християнської етики»

2 червня перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Анатолій Козачок взяв

Новини

Рада Церков закликала народних депутатів не розглядати Стамбульську конвенцію під час війни

Питання щодо ратифікації Стамбульської конвенції, що в контексті боротьби з